Omgeving

Ouder-Amstel Texel ligt midden de zogeheten Gouden Driehoek. Dit gebied wordt gekenmerkt door bijzondere natuur en een rijke cultuurhistorie die voortkomt uit de Gouden Eeuw. De omgeving en het uitzicht vanuit de woning zijn werkelijk prachtig. Vooral natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen. 
 

Natuur en centraal gelegen

Al lijkt de bewoonde wereld nog zo ver weg, eigenlijk ligt de woning heel centraal. U loopt binnen vijf minuten naar het vissersdorpje Oudeschild en ook Den Burg met een gezellige winkelcentrum en vele faciliteiten is dichtbij. In de omgeving spot u diverse vogels en kunt u genieten van bont gekleurde weilanden. 
 
In de weilanden rondom de woning grazen Verbeterd Roodbont koeien, schapen en paarden. In de lente en zomer zijn er veel kleine lammetjes te zien en worden er regelmatig kalfjes en veulentjes geboren. 
 

Wat is er te doen in en rondom Oudeschild?

logo-kaap-skil.pngMaritiem museum Kaap Skil

In Oudeschild vindt u Kaap Skil: het museum van jutters en zeelui. Bezoekers ervaren hier de bijzondere band van Texel en de zee. Een Texelse jutter vertelt over zijn belevenissen, in de jutterij liggen de meest wonderlijke dingen die ooit op het Texelse strand aanspoelden en u kunt genieten van een heerlijk gerookt visje. 
 

logo-texelse-bierbrouwerij.pngTexelse bierbrouwerij

Texels bier is tegenwoordig in heel Nederland populair. Maar nergens smaakt het zo lekker als op het eiland zelf. Een bezoekje aan de Texelse bierbrouwerij mag dan ook niet ontbreken. Kom alles te weten over het brouwproces tijdens de rondleiding en proef de verschillende Texelse biertjes.
 

logo-zelfpluktuin.pngZelfpluktuin

Toeristen en eilandbewoners komen regelmatig naar De Zelfpluktuin om fruit te plukken. De tuin staat vooral bekend om de heerlijke aardbeien, die door het kweken van verschillende rassen ook in september en oktober nog volop te plukken zijn. Maar ook bramen, frambozen of een boeket bloemen kun je hier scoren. Geniet na het plukken van een smoothie, een vers aardbeientaartje en een kopje koffie of thee. 
 

haven-ouderschild.pngVissershaven

Een ander leuk uitstapje is een bezoekje aan de visserhaven van Oudeschild. Hier geniet u van een heerlijk vers visje en kunt u diverse kotters en andere boten bewonderen. Ook kunt u de expositie ‘Leven van de vis’ bezoeken of heerlijk lunchen of dineren op de haven. 

Impressie

Bij Ouder-Amstel Texel ervaart u het echte Texelse vakantiegevoel!

Bekijk het fotoalbum >